Vepřové kostky na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks mrkev 1 ks kedlubna 1 ks fenykl 1 ks zázvor 3 lžíce olivový olej 0 ks červená paprika 0 ks žlutá paprika 350 g vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka škrobová moučka 2 lžíce rýžové víno 1 lžička třtinový cukr podle potřeby zeleninový vývar
Postup Vepřové kostky na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté a osušené vepřové maso (kýta) nakrájíme na kostky. Pro rychlejší přípravu maso můžeme nakrájet na nudličky. Kedlubnu, fenykl, papriky, zázvor velikosti 3 cm, česnek a mrkev očistíme podle potřeby a nakrájíme na kostičky.
V hluboké pánvi na trošce oleje se zázvorem a česnekem orestujeme kostky masa. Nejprve zprudka, poté teplotu snížíme a s podléváním vývaru vaříme do změknutí. Zeleninu k masu vložíme v polovině vaření.
Rýžové nebo sladké víno promícháme s vodou, cukrem a škrobovou moučkou. Vínovou směsí zalijeme vařené maso, krátce povaříme a odstavíme. Masovou směs dochutíme solí a pepřem.
Vepřové kostky na zázvoru podáváme s oblíbenou přílohou jako teplý hlavní chod.