Vepřové kostky na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks mrkev
1 ks kedlubna
1 ks fenykl
1 ks zázvor
3 lžíce olivový olej
0 ks červená paprika
0 ks žlutá paprika
350 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
škrobová moučka
2 lžíce rýžové víno
1 lžička třtinový cukr
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Čisté a osušené vepřové maso (kýta) nakrájíme na kostky. Pro rychlejší přípravu maso můžeme nakrájet na nudličky. Kedlubnu, fenykl, papriky, zázvor velikosti 3 cm, česnek a mrkev očistíme podle potřeby a nakrájíme na kostičky.

  2. V hluboké pánvi na trošce oleje se zázvorem a česnekem orestujeme kostky masa. Nejprve zprudka, poté teplotu snížíme a s podléváním vývaru vaříme do změknutí. Zeleninu k masu vložíme v polovině vaření.

  3. Rýžové nebo sladké víno promícháme s vodou, cukrem a škrobovou moučkou. Vínovou směsí zalijeme vařené maso, krátce povaříme a odstavíme. Masovou směs dochutíme solí a pepřem.

  4. Vepřové kostky na zázvoru podáváme s oblíbenou přílohou jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!