Vepřové kostky na bazalkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
400 ml voda
1 kg vepřové maso
500 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
15-20 g čerstvá bazalka
mletý černý pepř
příloha
500 g brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept můžeme zvolit jakýkoliv druh masa. Osobně jsem vyzkoušel vepřovou plec bez kosti. Podotýkám, že jídlo je nejlepší vařit v papiňáku, ale není problém ho připravit v klasickém hrnci. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci usmažíme na oleji nakrájenou cibuli. Až nám cibule zesklovatí, přidáme maso a zprudka smažíme. Osolíme a opepříme, popřípadě přidáme podle chuti na maso jakékoliv oblíbené koření. Po chvíli smažení zalijeme maso trochou vody nebo vývarem. Hrnec přikryjeme a maso necháme dusit asi 20 - 30 minut.

  3. Po uplynutí doby za stálého míchání přidáme smetanu na vaření. Znovu necháme na mírném ohni vařit asi 15 - 20 minut a potom přidáme bazalku. Může být v celku, ale lze použít i nasekanou, každopádně čerstvé se nic nevyrovná. Znovu necháme vepřové kostky na bazalkové omáčce chvíli povařit na mírném ohni.

  4. Vepřové kostky na bazalkové omáčce po dovaření podáváme s brambory, dobré jsou i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!