Vepřové kostky dušené na celeru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 hrnečku olej 1 ks cibule 250 g celer 0.5 hrnečku voda 1 l voda 0.3 hrnečku hladká mouka 500 g vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřové kostky dušené na celeru recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si omyjeme a nakrájíme na stejné kostky.
Celer si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli si oloupeme a osmažíme na oleji téměř dozlatova. K cibuli přidáme maso a důkladně osmažíme. Osolíme a opepříme.
K masu přidáme celer a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme asi 1 hodinu. Poté zahustíme zakletkou z vody a mouky, vaříme asi 25 minut.
Podle chuti ještě vepřové kostky přisolíme a podáváme s těstovinami.