Vepřové kostky dušené na celeru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 hrnečku olej
1 ks cibule
250 g celer
0.5 hrnečku voda
1 l voda
0.3 hrnečku hladká mouka
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si omyjeme a nakrájíme na stejné kostky.

  2. Celer si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  3. Cibuli si oloupeme a osmažíme na oleji téměř dozlatova. K cibuli přidáme maso a důkladně osmažíme. Osolíme a opepříme.

  4. K masu přidáme celer a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme asi 1 hodinu. Poté zahustíme zakletkou z vody a mouky, vaříme asi 25 minut.

  5. Podle chuti ještě vepřové kostky přisolíme a podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!