Vepřová směs na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
2 lžíce slunečnicový olej
2 lžíce sójová omáčka
200 ml světlé pivo
800 g vepřové maso
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na nudličky či kousky. Maso vložíme do misky, zalijeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme sójovou omáčkou, pivem (maso by mělo plavat) a důkladně promícháme. Necháme uležet nejlépe do druhého dne.

  2. Před úpravou masa rozehřejeme sádlo a dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme vepřové a smažíme, dokud není maso měkké.

  3. Vepřovou směs na pivě podáváme s bramborovými hranolky, kroketami či s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!