Vepřová polévka s cizrnou a brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka skořice 500 g brambory 1 ks cibule 2 ks rajče 1 ks mrkev 250 g cizrna 2 lístky bobkový list 600 g libové vepřové maso 1 ks řapíkový celer podle chuti sůl podle potřeby voda olivový olej
Postup Vepřová polévka s cizrnou a brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu necháme namočenou ve vodě alespoň 12 hodin, nejlépe přes noc. Odleženou cizrnu scedíme, propláchneme a vložíme opět do hrnce plného studené vody. Do hrnce přidáme bobkový list a cizrnu vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
Mezitím si oloupeme mrkev, celer a cibuli. Cibuli prošpikujeme hřebíčkem. Oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtky.
Do hrnce se 3 litry studené vody vložíme zeleninu, osolíme, přidáme skořici a pomalu vaříme půl hodiny. Po půl hodině k zelenině přidáme čisté nakrájené libové vepřové. Vaříme asi ještě hodinu, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme a vývar přecedíme přes plátýnko.
Ve větším hrnci na trošce oleje osmahneme oloupané brambory nakrájené na velmi malinké kostičky. Po 10 minutách přidáme maso, slitou cizrnu a zalijeme přecezeným vývarem. Vaříme společně dalších 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme naším oblíbeným kořením.
Vepřovou polévku s cizrnou a brambory nalijeme do mističek a podáváme s krutony.