Vepřová polévka s cizrnou a brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka skořice
500 g brambory
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks mrkev
250 g cizrna
2 lístky bobkový list
600 g libové vepřové maso
1 ks řapíkový celer
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu necháme namočenou ve vodě alespoň 12 hodin, nejlépe přes noc. Odleženou cizrnu scedíme, propláchneme a vložíme opět do hrnce plného studené vody. Do hrnce přidáme bobkový list a cizrnu vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.

  2. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a cibuli. Cibuli prošpikujeme hřebíčkem. Oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtky.

  3. Do hrnce se 3 litry studené vody vložíme zeleninu, osolíme, přidáme skořici a pomalu vaříme půl hodiny. Po půl hodině k zelenině přidáme čisté nakrájené libové vepřové. Vaříme asi ještě hodinu, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme a vývar přecedíme přes plátýnko.

  4. Ve větším hrnci na trošce oleje osmahneme oloupané brambory nakrájené na velmi malinké kostičky. Po 10 minutách přidáme maso, slitou cizrnu a zalijeme přecezeným vývarem. Vaříme společně dalších 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme naším oblíbeným kořením.

  5. Vepřovou polévku s cizrnou a brambory nalijeme do mističek a podáváme s krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!