Vepřová polévka s bramborem na švýcarský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce ocet 2 l voda 3 lžíce kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 2 ks stroužek česneku 30 dkg kořenová zelenina 1 ks vepřové srdce 0.5 kg vepřové maso 1 ks vepřová oháňka podle chuti sůl bobkový list nové koření celý pepř černý příloha vařený brambor
Postup Vepřová polévka s bramborem na švýcarský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Maso, srdce a oháňku posekáme na stejné kousky, přidáme bokový list, nové koření, celý pepř a sůl. Vaříme v dostatečném množství vody do poloměkka.
Potom přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu (cerel, mrkev, petržel) a oloupaný česnek.
Když je vše dostatečně měkké, vlijeme zátřepku, kterou připravíme ze smetany a mouky, řádně promícháme a dovaříme. Okyselíme octem, můžeme přisolit.
Na polévkový talíř dáme brambor vařený na loupačku a přelijeme vepřovou polévkou, ozdobíme krájenou petrželkou.