Vepřová polévka s bramborem na švýcarský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce ocet
2 l voda
3 lžíce kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
2 ks stroužek česneku
30 dkg kořenová zelenina
1 ks vepřové srdce
0.5 kg vepřové maso
1 ks vepřová oháňka
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř černý
příloha
vařený brambor

Postup přípravy receptu

  1. Maso, srdce a oháňku posekáme na stejné kousky, přidáme bokový list, nové koření, celý pepř a sůl. Vaříme v dostatečném množství vody do poloměkka.

  2. Potom přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu (cerel, mrkev, petržel) a oloupaný česnek.

  3. Když je vše dostatečně měkké, vlijeme zátřepku, kterou připravíme ze smetany a mouky, řádně promícháme a dovaříme. Okyselíme octem, můžeme přisolit.

  4. Na polévkový talíř dáme brambor vařený na loupačku a přelijeme vepřovou polévkou, ozdobíme krájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!