Vepřová pečeně se sušenými švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžička sůl 200 g sušené švestky 600 g vepřová pečeně podle chuti zázvor mletý černý pepř
Postup Vepřová pečeně se sušenými švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky namočíme asi na hodinu do vody. Pokud máme švestky s peckami, pak po máčení švestky vypeckujeme. Švestky scedíme a vodu ponecháme stranou.
Pokud máme pečeni s kostí, odkrojíme ji od kosti a omyjeme. Maso podélně nakrojíme alespoň na dvou místech a otvory naplníme švestkami. Pokud se nám švestky nevešly všechny, můžeme je pak dát na plech kolem masa.
Pečeni osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Maso omotáme provázkem, aby nám švestky nevypadaly a můžeme nechat přes noc v ledničce.
Poté vepřové maso na pánvi osmažíme ze všech stran dozlatova. Pečeni se švestkami dáme na pekáč a za občasného podlévání pečeme při 170 °C cca 1,5 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení vlijeme vodu z máčených švestek.
Vepřovou pečeni se sušenými švestkami naporcujeme, můžeme podlít vypečenou šťávou a podáváme s oblíbenou přílohou.