Vepřová pečeně se sušenými švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička sůl
200 g sušené švestky
600 g vepřová pečeně
podle chuti
zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky namočíme asi na hodinu do vody. Pokud máme švestky s peckami, pak po máčení švestky vypeckujeme. Švestky scedíme a vodu ponecháme stranou.

  2. Pokud máme pečeni s kostí, odkrojíme ji od kosti a omyjeme. Maso podélně nakrojíme alespoň na dvou místech a otvory naplníme švestkami. Pokud se nám švestky nevešly všechny, můžeme je pak dát na plech kolem masa.

  3. Pečeni osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Maso omotáme provázkem, aby nám švestky nevypadaly a můžeme nechat přes noc v ledničce.

  4. Poté vepřové maso na pánvi osmažíme ze všech stran dozlatova. Pečeni se švestkami dáme na pekáč a za občasného podlévání pečeme při 170 °C cca 1,5 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení vlijeme vodu z máčených švestek.

  5. Vepřovou pečeni se sušenými švestkami naporcujeme, můžeme podlít vypečenou šťávou a podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!