Vepřová pečeně obalená v oříšcích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce voda
150 g ořechy
800 g vepřová pečeně
marináda
1 lžička sůl
2 lžíce sekaná petrželka
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce pikantní hořčice
omáčka
2 lžíce sekaná petrželka
500 g loupaná rajčata
500 g mražené fazolky
podle potřeby
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a petrželkou. V připravené marinádě "okoupeme" maso a necháme ho 20 minut rozležet. Poté ho obalíme v sekaných vlašských oříšcích.

  2. Maso přendáme na pekáč a podlijeme vodou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Během pečení maso podléváme horkou vodou.

  3. Upečené maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nasypeme rozmražené fazolky a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme petrželku a promícháme.

  4. Maso nakrájíme na plátky, rozložíme na servírovací tác a obložíme dušenou zeleninou.

  5. Jako přílohu podáváme vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!