Vepřová panenka v ořechovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
800 g vepřová panenka
podle chuti
sůl
provensálské koření
na potření
1 ks vejce
na obalení
2-3 lžíce strouhanka
50 g ořechy
250 g listové těsto
2 lžíce citronová šťáva
2 lžičky citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy umeleme najemno. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Pak panenku nasolíme, okořeníme provensálským kořením, pokapeme citronovou šťávou, olejem a necháme uležet.

  2. Suchou pánev si rozpálíme. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. Na pánev vsypeme strouhanku, ořechy, petrželku, provensálské koření, citronový pepř a špetku soli. Vše opražíme dozlatova. Druhou pánev vytřeme olejem, rozpálíme a zprudka na ni ze všech stran orestujeme panenku.

  3. Listové těsto rozválíme na obdélník. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme praženou strouhankou a položíme na ni vepřovou panenku. Panenku zabalíme do těsta, potřeme vejcem a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dozlatova dalších 10 - 20 minut.

  4. Upečenou vepřovou panenku v ořechovém těstě nakrájíme na jednotlivé porce. Panenku v ořechovém těstě podáváme horkou s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!