Vepřová panenka na cibuli s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 30 dkg cibule 10 lístků bazalka 10 dkg strouhaný parmazán 100 dkg vepřová panenka mletý černý pepř 0.5 l smetana na vaření
Postup Vepřová panenka na cibuli s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou.
Do omastku dáme na kolečka nakrájenou cibuli - čím více, tím lépe. Na opečenou cibuli vrátíme maso, lehce podusíme, zalijeme smetanou, zahustíme strouhaným sýrem a nakonec okořeníme bazalkou. Bazalku použijeme nejlépe čerstvou, možno i sušenou.
Vepřovou panenku servírujeme s těstovinami nebo bramborovými noky.