Vepřová panenka na cibuli s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
30 dkg cibule
10 lístků bazalka
10 dkg strouhaný parmazán
100 dkg vepřová panenka
mletý černý pepř
0.5 l smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou.

  2. Do omastku dáme na kolečka nakrájenou cibuli - čím více, tím lépe. Na opečenou cibuli vrátíme maso, lehce podusíme, zalijeme smetanou, zahustíme strouhaným sýrem a nakonec okořeníme bazalkou. Bazalku použijeme nejlépe čerstvou, možno i sušenou.

  3. Vepřovou panenku servírujeme s těstovinami nebo bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!