Vepřová krkovice na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
10 dkg sádlo
vegeta
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
3 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Plátky vepřové krkovice osolíme a opepříme

  2. Plátky krkovice orestujeme zprudka na sádle. Orestované plátky masa vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli do tmava. Podlijeme vodou, vložíme zpět orestované plátky krkovice a dusíme pod pokličkou doměkka

  3. Měkké plátky vyjmeme. Základ dolijeme podle potřeby vodou, provaříme, zahustíme hladkou moukou a přidáme dvě lžíce hořčice. Dochutíme solí, pepřem, vegetou a necháme řádně provařit. Provařenou šťávu přecedíme přes cedník, aby byla pěkně hladká

  4. Vepřovou krkovici na hořčici podáváme s dušenou rýži nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!