Vepřová kapsa se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl bílé víno
3-4 ks větší cibule
100 g anglická slanina
500 g kysané zelí
4-6 ks hrubší řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hrubší řízky a nařízneme kapsy.

  2. Slaninu nakrájíme na kostky a vyškvaříme, přidáme kyselé zelí, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme. Hotovým zelím naplníme kapsy, uzavřeme, osolíme, okořeníme a prudce opečeme na oleji.

  3. Opečené vepřové kapsy urovnáme do pekáčku, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme vodou (2 - 3 dl), zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme.

  4. Vepřová kapsa se zelím je dobrá s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!