Vepřová kapsa se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl bílé víno 3-4 ks větší cibule 100 g anglická slanina 500 g kysané zelí 4-6 ks hrubší řízek podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřová kapsa se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na hrubší řízky a nařízneme kapsy.
Slaninu nakrájíme na kostky a vyškvaříme, přidáme kyselé zelí, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme. Hotovým zelím naplníme kapsy, uzavřeme, osolíme, okořeníme a prudce opečeme na oleji.
Opečené vepřové kapsy urovnáme do pekáčku, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme vodou (2 - 3 dl), zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme.
Vepřová kapsa se zelím je dobrá s opečeným bramborem.