Vepřová kapsa se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kapky olivový olej
1 kelímek smetana ke šlehání
1 hrnek sušená rajčata
6 plátků vepřové maso
150 g eidam 30%
6 dílů mražený špenát (válečky)
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa (třeba kotlety) naklepeme, posolíme a popepříme. Do středu dáme váleček mraženého špenátu a z masa uděláme kapsu. Můžeme spojit párátky.

  2. Mezitím si připravíme sušená rajčata nakrájená na plátky a nastrouháme si sýr.

  3. Do zapékací mísy kápneme pár kapek olivového oleje, rozetřeme po dně. Vložíme kapsy, posypeme sušenými rajčaty a zalijeme smetanou ke šlehání. Mísu přiklopíme víkem a dáme péct na 175 °C. Pečeme kolem půl hodiny.

  4. Víko odebereme a posypeme strouhaným sýrem a dáme opět do trouby. Když se nám udělá na vrchu ze sýru krusta, je hotovo.

  5. Vepřovou kapsu se špenátem podáváme se zapečenými brambory a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!