Vepřová kapsa se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 kapky olivový olej 1 kelímek smetana ke šlehání 1 hrnek sušená rajčata 6 plátků vepřové maso 150 g eidam 30% 6 dílů mražený špenát (válečky) podle chuti sůl mletý pepř
Postup Vepřová kapsa se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa (třeba kotlety) naklepeme, posolíme a popepříme. Do středu dáme váleček mraženého špenátu a z masa uděláme kapsu. Můžeme spojit párátky.
Mezitím si připravíme sušená rajčata nakrájená na plátky a nastrouháme si sýr.
Do zapékací mísy kápneme pár kapek olivového oleje, rozetřeme po dně. Vložíme kapsy, posypeme sušenými rajčaty a zalijeme smetanou ke šlehání. Mísu přiklopíme víkem a dáme péct na 175 °C. Pečeme kolem půl hodiny.
Víko odebereme a posypeme strouhaným sýrem a dáme opět do trouby. Když se nám udělá na vrchu ze sýru krusta, je hotovo.
Vepřovou kapsu se špenátem podáváme se zapečenými brambory a zeleninovou oblohou.