Velikonoční zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
4 ks brambory
0.5 lžičky tymián
2 ks menší cibule
2 lžíce čerstvá petrželová nať
2 ks stonkový celer
podle chuti
sůl
černý pepř
podle potřeby
mrkev
hlávkový salát
pór

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, podle potřeby oloupeme či oškrábeme. Množství mrkve, pórku a hlávkového salátu si zvolíme podle chuti.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme na rozehřáté máslo, kde ji osmažíme, přidáme na tenká kolečka nakrájený pór, nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Přisypeme i na kousky nakrájené listy hlávkového salátu a chvilku podusíme.

  3. Podušenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, tymián, nasekanou petrželovou nať, osolíme, okořeníme a vaříme, až brambory změknou.

  4. Velikonoční zeleninovou polévku si samozřejmě nemusíme připravovat jen na tyto svátky. Je dobrá kdykoli a hlavně je zdravá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!