Velikonoční zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 4 ks brambory 0.5 lžičky tymián 2 ks menší cibule 2 lžíce čerstvá petrželová nať 2 ks stonkový celer podle chuti sůl černý pepř podle potřeby mrkev hlávkový salát pór
Postup Velikonoční zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme, podle potřeby oloupeme či oškrábeme. Množství mrkve, pórku a hlávkového salátu si zvolíme podle chuti.
Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme na rozehřáté máslo, kde ji osmažíme, přidáme na tenká kolečka nakrájený pór, nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Přisypeme i na kousky nakrájené listy hlávkového salátu a chvilku podusíme.
Podušenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, tymián, nasekanou petrželovou nať, osolíme, okořeníme a vaříme, až brambory změknou.
Velikonoční zeleninovou polévku si samozřejmě nemusíme připravovat jen na tyto svátky. Je dobrá kdykoli a hlavně je zdravá.