Slaný dort Půllitr recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

salám
klobása
sýr
zelenina
1 kelímek kysaná smetana
1 balíček toustový chléb
pomazánka
pomazánkové máslo bez příchuti
2 ks klobása na ucho

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb (nejlépe americký toustový, má větší průměr), vykrojíme dokulata, promažeme pomazánkou, slepíme do komínku (můžeme proložit nakrájenou klobásou, plátkovým sýrem, salámem, jak kdo chce podle chuti a potřeme i boky

  2. V troubě necháme rozehřát plátkový sýr naskládaný přes sebe a po mírném vychladnutí položíme připravený komínek a potáhneme sýrem. Zdobíme pěnou z pomazánkového másla a zakysané smetany

  3. Klobásu na ucho seřízneme a přichytíme párátkem do půllitru

  4. Slaný dort na závěr zdobíme podle fantazie

  5. Poznámka: Mělo to veliký úspěch. Doporučuji to připravovat tak 12 hodin předem, pěkně se to rozleží!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!