Velikonoční slepovánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
2 ks žloutek
200 g cukr moučka
400 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, hladké mouky, cukru, žloutků a citronové šťávy vypracujeme měkké, vláčné těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici

  2. Poté z těsta vyválíme 0,3 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme velikonoční tvary

  3. Po upečení velikonočního cukroví (cca 6 minut na 180 °C) slepujeme rybízovou zavařeninou

  4. Velikonoční slepovánky podáváme jako chuťovku ke kávě nebo jimi ozdobíme sváteční velikonoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!