Velikonoční pralinková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
130 g máslo
150 ml pomerančový džus
100 g cukr moučka
470 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
150 g bílý jogurt
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
100 g kandovaný pomeranč
12 ks pralinka

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme s přípravou bábovky, všechny ingredience necháme při pokojové teplotě

  2. V míse (nebo ve šlehači) utřeme máslo, vejce, cukr a bílý jogurt. Postupně vlijeme pomerančový džus. Půl krabičky kandovaného pomeranče vyšleháme v těstě. Poté po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva

  3. Nakonec do vymíchaného těsta přidáme zbytek kandovaného pomeranče. Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Do těsta nakonec vpichujeme pralinky

  4. Bábovku pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Kdo má, použije domácí pekárnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!