Velikonoční nádivka ze tří druhů mas recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 100 ml mléko 6 ks žemle 200 g kuřecí prsa 1 hrst sekaná petrželka 200 ml masový vývar tuk na vymazání 1 hrst sekaná pažitka 250 g uzené maso 200 g vepřová kýta 1 hrst sekané kopřivy podle chuti sůl mletý bílý pepř muškátový květ na ozdobu čerstvé bylinky
Postup Velikonoční nádivka ze tří druhů mas recept
Postup přípravy receptu
-
Každý druh masa uvaříme zvlášť. Měkká masa pokrájíme na malé kostičky.
Housky nakrájíme na malé kostky, dáme do mísy a zvlhčíme vývarem.
Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací mísu dobře vymastíme.
Kostky masa smícháme s mokrými kostičkami housek, přidáme kopřivy, pažitku a petrželku. Okořeníme muškátovým květem, bílým pepřem a promícháme.
Hmotu rozprostřeme do zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme do trouby zapéct.
Křupavou nádivku servírujeme ozdobenou čerstvými bylinkami.