Velikonoční nádivka ze tří druhů mas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
100 ml mléko
6 ks žemle
200 g kuřecí prsa
1 hrst sekaná petrželka
200 ml masový vývar
tuk na vymazání
1 hrst sekaná pažitka
250 g uzené maso
200 g vepřová kýta
1 hrst sekané kopřivy
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový květ
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Každý druh masa uvaříme zvlášť. Měkká masa pokrájíme na malé kostičky.

  2. Housky nakrájíme na malé kostky, dáme do mísy a zvlhčíme vývarem.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací mísu dobře vymastíme.

  4. Kostky masa smícháme s mokrými kostičkami housek, přidáme kopřivy, pažitku a petrželku. Okořeníme muškátovým květem, bílým pepřem a promícháme.

  5. Hmotu rozprostřeme do zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme do trouby zapéct.

  6. Křupavou nádivku servírujeme ozdobenou čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!