Tarte tatin recept
Apetit Recepty moučníkyPostup Tarte tatin
Postup přípravy receptu
-
Do pánve nasypeme asi půl hrnku cukru, necháme ho rozpustit. Hlídáme, aby se nepřipálil. Až bude mít krásnou jantarovou barvu, vhodíme kousek másla a promícháme. Trošku karamelu nalijeme na dno formičky, na něj naskládáme kousky jablek, z vrchu opět trošku zakápneme karamelem
Listové těsto rozválíme a vykrojíme z něj požadovanou velikost podle formiček a těstem formu přikryjeme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a koláč dáme do trouby předehřáté na 180 °C péct asi na 30 minut, než se zbarví dozlatova. Po upečení necháme koláč pár minutek zchladnout a poté ho z formičky vyklopíme
Tarte tatin podáváme jako chutný jablečný zákusek
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!