Velikonoční nádivka s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
3 ks vejce
150 g šunka
150 ml mléko
1 hrst pažitka
100 g hlíva ústřičná
1 hrst libeček
5 lžic olivový olej
1 hrst petrželová nať
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žitně knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky, hlívu nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme a bylinky nasekáme na jemno.

  2. Šunku orestujeme dozlatova společně s houbami, poté přidáme k připravené směsi. Promícháme společně s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem a olejem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Připravenou směs přendáme do zapékací mísy a zapékáme asi 15 minut při 190 °C.

  4. Velikonoční nádivku s hlívou ústřičnou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!