Velikonoční moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
90 g cukr krupice
140 g polohrubá mouka
3 lžíce horká voda
0.3 balíčku kypřicí prášek
krém
180 g máslo
200 ml mléko
0.3 hrnku cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
0.5 balíčku karamelový pudinkový prášek
na obalení
strouhané ořechy
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva
barevný kokos
1 balení lentilky
100 g bílý marcipán
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do pěny. Žloutky utřeme s cukrem a 3 lžícemi horké vody rovněž do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vše mícháme. Nakonec lehce vmícháme bílkovou pěnu.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus poté necháme vychladnout.

  3. Na krém uvaříme z mléka a karamelového pudinkového prášku karamelový pudink, který necháme vychladnout. Do pudinku zašleháme měkké máslo, vanilkový a moučkový cukr.

  4. Korpus podélně rozřízneme a namažeme vrstvou karamelového krému. Přiklopíme horní díl korpusu a po celém obvodu namažeme dort krémem a posypeme ořechy. Na horní díl rozetřeme rozpuštěnou čokoládovou polevu, doprostřed umístíme zajíčky vymodelované z mandlového těsta, posypeme obarveným kokosem a po obvodu poklademe barevné lentilky. Musíme pracovat rychle, aby čokoládová poleva příliš neztuhla.

  5. Velikonoční moučník uložíme do chladu a poté jej nakrájíme na porce. Podáváme jako lahodný zákusek ke kávě i čaji. Určitě potěší kdykoliv - nejen na Velikonoce, stačí zvolit jiné zdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!