Velikonoční moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 90 g cukr krupice 140 g polohrubá mouka 3 lžíce horká voda 0.3 balíčku kypřicí prášek krém 180 g máslo 200 ml mléko 0.3 hrnku cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 0.5 balíčku karamelový pudinkový prášek na obalení strouhané ořechy na ozdobu 1 balíček čokoládová poleva barevný kokos 1 balení lentilky 100 g bílý marcipán podle potřeby olej na vymazání mouka na vysypání
Postup Velikonoční moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do pěny. Žloutky utřeme s cukrem a 3 lžícemi horké vody rovněž do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vše mícháme. Nakonec lehce vmícháme bílkovou pěnu.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus poté necháme vychladnout.
Na krém uvaříme z mléka a karamelového pudinkového prášku karamelový pudink, který necháme vychladnout. Do pudinku zašleháme měkké máslo, vanilkový a moučkový cukr.
Korpus podélně rozřízneme a namažeme vrstvou karamelového krému. Přiklopíme horní díl korpusu a po celém obvodu namažeme dort krémem a posypeme ořechy. Na horní díl rozetřeme rozpuštěnou čokoládovou polevu, doprostřed umístíme zajíčky vymodelované z mandlového těsta, posypeme obarveným kokosem a po obvodu poklademe barevné lentilky. Musíme pracovat rychle, aby čokoládová poleva příliš neztuhla.
Velikonoční moučník uložíme do chladu a poté jej nakrájíme na porce. Podáváme jako lahodný zákusek ke kávě i čaji. Určitě potěší kdykoliv - nejen na Velikonoce, stačí zvolit jiné zdobení.