Velikonoční dia mazanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks žloutek
1 dl mléko
60 g rozinky
40 g droždí
200 g hladká mouka
300 g hrubá mouka
125 g rostlinný tuk
2-3 porce tekuté umělé sladidlo Kandisin
na potření
žloutek
na ozdobu
50 g mandle
podle chuti
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, droždí a mléka uděláme kvásek. Utřeme žloutky, tuk a Kandisin (porce myšlena odměrkou). Po vykynutí těsta smícháme všechny suroviny a vypracujeme tuhé těsto. Necháme třikrát překynout.

  2. Z vykynutého těsta utvoříme bochánky, na povrchu nakrojíme kříž, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi. Necháme řádně vykynout a zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

  3. Velikonoční dia mazanec si můžeme upéct samozřejmě během celého roku, nejen na Velikonoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!