Velikonoční dia mazanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks žloutek 1 dl mléko 60 g rozinky 40 g droždí 200 g hladká mouka 300 g hrubá mouka 125 g rostlinný tuk 2-3 porce tekuté umělé sladidlo Kandisin na potření žloutek na ozdobu 50 g mandle podle chuti citronová kůra
Postup Velikonoční dia mazanec recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, droždí a mléka uděláme kvásek. Utřeme žloutky, tuk a Kandisin (porce myšlena odměrkou). Po vykynutí těsta smícháme všechny suroviny a vypracujeme tuhé těsto. Necháme třikrát překynout.
Z vykynutého těsta utvoříme bochánky, na povrchu nakrojíme kříž, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi. Necháme řádně vykynout a zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Velikonoční dia mazanec si můžeme upéct samozřejmě během celého roku, nejen na Velikonoce.