Velikonoční buchty z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
3 lžíce cukr
1/2 lžičky sůl
1 ks vejce
4 lžíce máslo
3 lžíce mléko
1 hrnek mléko
2 lžičky droždí
2 lžíce hladká mouka
3,5 hrnky hladká mouka
2 lžičky koření jablečný závin
100 g sušený rybíz
50 g kandovaná citronová a pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme a hrnek mléka ohřejeme na pokojovou teplotu. 4 lžíce másla rozehřejeme a mouku prosejeme

  2. V míse ušleháme vejce, mléko, máslo a nalijeme do pečící nádoby vaší domácí pekárny. Přidáme zbývající suroviny ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na program těsto

  3. Jakmile zazní zvukové znamení, přisypeme rybíz a kůru. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a hněteme 1 až 2 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvoříme koule

  4. Buchty rozmístíme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě (pomalé kynutí zlepšuje jejich kvalitu)

  5. Z mouky, 1 lžíce cukru a vody umícháme pastu. Zbytkem cukru zahříváme s mlékem, až se rozpustí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když buchty téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii a ostrým nožem naznačíme kříž na každé buchtě. Cukrářský sáček naplníme pastou z mouky a cukru a obtáhneme naznačený kříž

  6. Buchty pečeme v troubě asi 15 - 25 minut, nebo až jsou propečené. Přeneseme na drátěnou mřížku, potřeme je mlékem s cukrem a necháme vychladit. Podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!