Velikonoční brambory se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 lžíce máslo 4 ks brambory kmín 8 plátků anglická slanina 200 g mražený špenát 10 dkg tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Velikonoční brambory se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Použijeme mražený špenát, proto nezapomeneme špenát vytáhnout z lednice, aby nám rozmrzl. Větší brambory ve slupce důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Brambory vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme zhruba 20 minut
Mezitím si připravíme špenát, kterým budeme plnit uvařené brambory. Česnek oloupeme, omyjeme a prolisujeme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, špenát a dusíme zhruba 10 minut. Nakonec špenát osolíme a opepříme
Uvařené brambory slijeme a necháme pár minut vychladnout. Poté brambory podélně rozpůlíme a trochu vydlabeme. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky
Začneme plnit brambory a to tak, že na dno dáme pár kostiček sýru, poté špenát a nakonec do špenátu vmáčkneme čtyři kostičky sýru. Naplněné brambory ovineme plátkem anglické slaniny a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme lehce vymazali olejem. Mísu s velikonočními brambory vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut
Velikonoční brambory se slaninou ihned podáváme. Pokrm můžeme doplnit čerstvým salátem.