Velikonoční brambory se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
4 ks brambory
kmín
8 plátků anglická slanina
200 g mražený špenát
10 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme mražený špenát, proto nezapomeneme špenát vytáhnout z lednice, aby nám rozmrzl. Větší brambory ve slupce důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Brambory vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme zhruba 20 minut

  2. Mezitím si připravíme špenát, kterým budeme plnit uvařené brambory. Česnek oloupeme, omyjeme a prolisujeme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, špenát a dusíme zhruba 10 minut. Nakonec špenát osolíme a opepříme

  3. Uvařené brambory slijeme a necháme pár minut vychladnout. Poté brambory podélně rozpůlíme a trochu vydlabeme. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky

  4. Začneme plnit brambory a to tak, že na dno dáme pár kostiček sýru, poté špenát a nakonec do špenátu vmáčkneme čtyři kostičky sýru. Naplněné brambory ovineme plátkem anglické slaniny a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme lehce vymazali olejem. Mísu s velikonočními brambory vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut

  5. Velikonoční brambory se slaninou ihned podáváme. Pokrm můžeme doplnit čerstvým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!