Vepřové nudličky s cuketou a těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks cuketa
8 ks šalotka
pepř
1 lžíce olivový olej
1 lžička mletá skořice
60 g strouhaný kokos
1 ks čerstvý zázvor
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
3 lžíce sezamový olej
350 g vepřová panenka
2 lžíce mleté mandle
1 lžíce ústřicová omáčka
1 ks čili paprička
450 g taglioni

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme a zprudka opečeme ve woku na sezamovém oleji asi 5 minut

  2. Ve velkém hrnci přivedeme k vazu mírné osolenou vodu s olivovým olejem a uvaříme v ní tagfiont (12 minut). Vodu slijeme, těstoviny odložíme a udržujeme teplé

  3. Do woku přidáme šalotky, česnek, zázvor a čili papričku a opékáme je za stálého mícháni 2 minuty. Potom přidáme papriky a cuketu a směs opékáme ještě asi minutu

  4. Směs ve woku ochutíme mletými mandlemi, skořicí, ústřicovou omáčkou a kokosem a opět zhruba minutu opékáme

  5. Taglioni (širší dlouhé nudle) rozdělíme do misek, na ně upravíme směs z woku. Hotové vepřové nudličky s cuketou a těstovinami ihned podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!