Velikonoční bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
375 g máslo
150 g rozinky
30 g droždí
250 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 šálek vlažné mléko
4 lžíce horká voda
máslo na vymaštění
1 lžička pomerančová kůra
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru a vlažné mléko. Kvásek necháme asi 20 minut kynout

  2. Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Oprané rozinky přidáme do těsta a to vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a velikonoční bábovku pečeme 30 - 40 minut

  3. Upečenou velikonoční bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopíme

  4. Z citronové šťávy, vody a cukru utřeme polevu a velikonoční bábovku jí potřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!