Vejce nadívaná šproty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
1 ks malá cibule
10 g plnotučná hořčice
1 svazeček pažitka nebo petrželka
2 ks vejce natvrdo
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva uzené šproty

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky.

  2. Žloutky utřeme se změklým máslem a polovinou šprotů. Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, hořčici, osolíme, opepříme a ušleháme pěnu.

  3. Bílky dole seřízneme, položíme na mísu, naplníme pěnou a ozdobíme zbylými šproty a pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.

  4. Vejce nadívaná šproty se hodí i pro ozdobení slavnostních talířů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!