Vejce alla boscaiola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 ks vejce
60 g máslo
500 g brambory
60 g parmazán
500 g žampiony
2 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Umyté žampiony nakrájíme na tenké plátky a dáme je osmahnout na másle s celým rozmáčknutým česnekem. Dusíme je cca 15 - 20 minut, podlijeme zeleninovým vývarem, aby nebyly suché. Česnek vyndáme.

  2. Brambory oloupeme nakrájíme na ne moc slabá kolečka a dáme je vařit.

  3. Vymažeme si pekáček a vyložíme vařenými brambory. Posypeme parmazánem, přidáme žampiony. Rozdělíme dobře po celé ploše, posypeme ještě jednou parmazánem, osolíme, opepříme a vytvoříme si 4 místečka, do kterých rozbijeme vajíčka, dáváme pozor, aby nám neutekl žloutek.

  4. Vše kromě vajec podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a dáme zapéct na 200 °C na cca 10 minut, dokud nevidíme, že vejce jsou hotová.

  5. Vejce alla boscaciola můžeme podávat jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!