Vejce alla boscaiola recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 4 ks vejce 60 g máslo 500 g brambory 60 g parmazán 500 g žampiony 2 dl smetana na vaření podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vejce alla boscaiola recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté žampiony nakrájíme na tenké plátky a dáme je osmahnout na másle s celým rozmáčknutým česnekem. Dusíme je cca 15 - 20 minut, podlijeme zeleninovým vývarem, aby nebyly suché. Česnek vyndáme.
Brambory oloupeme nakrájíme na ne moc slabá kolečka a dáme je vařit.
Vymažeme si pekáček a vyložíme vařenými brambory. Posypeme parmazánem, přidáme žampiony. Rozdělíme dobře po celé ploše, posypeme ještě jednou parmazánem, osolíme, opepříme a vytvoříme si 4 místečka, do kterých rozbijeme vajíčka, dáváme pozor, aby nám neutekl žloutek.
Vše kromě vajec podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a dáme zapéct na 200 °C na cca 10 minut, dokud nevidíme, že vejce jsou hotová.
Vejce alla boscaciola můžeme podávat jen s pečivem.