Vegetariánský burger se špenátem a slunečnicovými semínky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
250 ml voda
1 ks chilli paprička
60 g hladká mouka
150 g čerstvý špenát
2 lžíce slunečnicová semínka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Slunečnicová semínka nasucho na pánvi opražíme a dáme stranou.

  2. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, stejně tak chilli papričku a oloupaný česnek. Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat, podle potřeby překrájíme na menší kousky. Pokud nemáme čerstvý špenát, použijeme mražený.

  3. Nakrájenou cibuli a chilli papričku osmažíme na 3 lžících oleje, přidáme nasekaný špenát a česnek a necháme zavadnout. Přisypeme mouku, sůl, pepř a zalijeme vodou. Směs na burgery povaříme do zhoustnutí a na závěr přimícháme slunečnici a necháme trochu vychladnout.

  4. Ze špenátové hmoty tvarujeme placičky (vegetariánské burgery), které smažíme na rozpáleném oleji, až hmota zpevní a je dozlatova.

  5. Vegetariánský burger se špenátem a slunečnicovými semínky podáváme v housce se zeleninou a různými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!