Vegetariánské kari s cizrnou a dýní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžička kurkuma
400 g cizrna
800 g dýně
4 lžíce olivový olej
1 lžička kari koření
250 ml zeleninový vývar
1 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
320 g rýže basmati
1 lžička garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe přes noc necháme namočenou cizrnu. Cizrnu uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Dýní očistíme i od zrníček a nakrájíme na kostičky přibližné velikosti jako cizrna.

  2. Cibuli s česnekem orestujeme dorůžova a přidáme koření. Ke směsi přidáme dýni a restujeme dalších 5 minut. Po 5 minutách přidáme vařenou cizrnu, rajčatový protlak s vývarem a vaříme asi 15 minut, aby změkla dýně, ale nerozvařila se. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypneme a necháme na teplém místě.

  3. Mezitím si uvaříme rýži basmati.

  4. Vegetariánské kari s cizrnou a dýní podáváme teplé jako hlavní chod s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!