Vegetariánské karbanátky ze zelených fazolek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
250 g zelené fazole
podle chuti
1-3 stroužky česnek
sůl
1-2 hrstě sezamové semínko
mletý kmín
sušená petrželka
mletý černý pepř
sušená bazalka
mletá kurkuma
podle potřeby
strouhanka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolové lusky a velkou bramboru uvaříme v osolené vodě či na páře.

  2. Fazole a bramboru necháme trochu vystydnout a potom rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s česnekem, pepřem, solí, kmínem, sušenou bazalkou a kurkumou.

  3. Do vzniklé kašovité směsi přidáme sezamová semínka a dále zahušťujeme strouhankou smíchanou se sušenou petrželkou. Ze vzniklého řidšího těsta tvarujeme malé placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

  4. Vegetariánské karbanátky ze zelených fazolek a brambor můžeme jíst teplé či studené. Placičky podáváme samotné nebo s bramborem či salátem. Popřípadě můžeme placičky použít na přípravu domácích sandwichů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!