Vegetariánské chilli con carne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 ks cibule
1 ks pórek
4 ks hřebíček
250 g fazole
0 lžic oregano
1 lžíce mletá sladká paprika
1 konzerva loupaná rajčata
2 hrstě sójový granulát
podle chuti
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme fazole, nejlépe přes noc.

  2. V hrnci se lžící oleje osmahneme dozlatova nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku a mícháme jen malou chviličku, aby nezhořkla. Poté přidáme fazole i s vodou, ve které byly namáčeny, hřebíček a dusíme, dokud fazole nezměknou. Fazole by měly být těsně pod vodou. Při vaření doplňujeme vodu podle toho, jak se vyvařuje.

  3. Když jsou fazole měkké, přidáme loupaná rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, sójový granulát (suchý, nenamočený). Podle chuti přidáme sůl a cukr (mám ráda, když je slaná chuť se sladkou vyrovnána) a oregano. Vegetariánské chilli con carne dusíme ještě alespoň pět minut.

  4. Vegetariánské chilli con carne podáváme s rýží, brambory nebo jen s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!