Vegetariánské chilli con carne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 ks cibule 1 ks pórek 4 ks hřebíček 250 g fazole 0 lžic oregano 1 lžíce mletá sladká paprika 1 konzerva loupaná rajčata 2 hrstě sójový granulát podle chuti cukr sůl
Postup Vegetariánské chilli con carne recept
Postup přípravy receptu
-
Namočíme fazole, nejlépe přes noc.
V hrnci se lžící oleje osmahneme dozlatova nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku a mícháme jen malou chviličku, aby nezhořkla. Poté přidáme fazole i s vodou, ve které byly namáčeny, hřebíček a dusíme, dokud fazole nezměknou. Fazole by měly být těsně pod vodou. Při vaření doplňujeme vodu podle toho, jak se vyvařuje.
Když jsou fazole měkké, přidáme loupaná rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, sójový granulát (suchý, nenamočený). Podle chuti přidáme sůl a cukr (mám ráda, když je slaná chuť se sladkou vyrovnána) a oregano. Vegetariánské chilli con carne dusíme ještě alespoň pět minut.
Vegetariánské chilli con carne podáváme s rýží, brambory nebo jen s čerstvým pečivem.