Vegetariánská rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks mrkev
100 g brokolice
1 svazeček koriandr
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
3 ks jarní cibulka
1 ks červená cibule
1 špalíček zázvor (3 - 5 cm)
250 g jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, vložíme do vody a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1,5 (1 hrnek rýže na 1,5 hrnku vody). Hrnec přikryjeme pokličkou a rýži dusíme asi 6 - 10 minut. Rýže nesmí být úplně měkká.

  2. Zázvor zatím oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr opereme, lístky otrháme a osušíme. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Papriky zbavíme jádřince. Vše nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na širší plátky. Čerstvou brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a spaříme.

  3. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Zprudka na něm orestujeme zázvor. Pak postupně přidáme mrkev, cibuli, papriky, rýži, brokolici a jarní cibulku. Každé zelenině dáme dostatečný čas na restování. Nakonec rýži osolíme, pořádně promícháme a zasypeme částí koriandru.

  4. Vegetariánskou rýži ihned podáváme a zdobíme zbylým čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!