Vegetariánská polévka s kyselou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
25 g máslo
500 g brambory
2 ks cibule
1 ks chilli paprička
1 lžíce olivový olej
1 l zeleninový vývar
0 dl kyselá smetana
250 g sterilovaná kukuřice
100 g zelená fazolka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a olej, přidáme oloupaný protlačený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Podusíme asi 5 - 6 minut. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Přivedeme do varu a povaříme na mírném ohni asi 8 - 10 minut, až když brambory nezměknou.

  2. Potom přidáme očištěnou zelenou fazolku, kukuřici, chilli a vaříme dalších 4 - 5 minut. Odložíme ze zdroje tepla, jednu naběračku zeleninu vybereme a odložíme na talíř. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, smícháme ze smetanou a nakonec přimícháme odloženou zeleninu.

  3. Hotovou vegetariánskou polévku s kyselou smetanou ještě chvíli povaříme na mírném ohni. Osolíme, okořeníme a servírujeme v miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!