Vdolky se slaninou a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 plátků slanina
250 g cibule
200 g tvrdý sýr
těsto
1 lžička cukr
6 lžic olej
1 špetka sůl
voda
50 g droždí
500 g hladká mouka
podle potřeby
olej
na potření
1 ks vejce
podle chuti
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, droždí, vodu, olej a sůl společně zpracujeme a vytvoříme tak těsto, které necháme na teplém místě kynout. Vody přidáváme podle potřeby.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na troše oleje.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 dílů, z každého rozválíme placku, dáme na plech, potřeme vejcem, posypeme kmínem, obložíme slaninou, podušenou cibulkou a nastrouhaným sýrem.

  4. Takto připravené vdolky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

  5. Vdolky se slaninou a sýrem podáváme ihned po vytažení z trouby, jsou třeba skvělou večeří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!