Vdolky od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 špetka sůl
25 dkg droždí
500 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvásek z trochy vlažného mléka, cukru, droždí a necháme ho vzejít.

  2. Pak kvásek přidáme do mouky. Přidáme jedno vejce, zbylé mléko špetku soli a zaděláme těsto. Těsto necháme chvilku odpočinou.

  3. Z těsta tvoříme malé placky o tloušťce asi 3 mm a smažíme zlehka z obou stran.

  4. Nakonec vdolky potřeme povidly, posypeme tvarohem a navrch dáme bobeček kysané smetany. Vdolky můžeme zdobit i tak, jak je máme rádi.

  5. Vdolky podáváme nejlépe ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!