Vdolečky Donuts recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- citronová kůra těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce rum 250 ml mléko 1 balíček droždí 50 g cukr moučka 50 g hera 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr podle potřeby olej na smažení
Postup Vdolečky Donuts recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme mouku, cukry, droždí, sůl, skořici, citronovou kůru a přidáme vejce. V mléce rozehřejeme máslo a přilijeme ho do mísy. Podle chuti můžeme přidat i rum. Vše proděláme ručně vařečkou na hladké těsto, které se nelepí na stěny. Těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout asi 1 hodinu.
Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na asi 30 ks. Z každého kusu uděláme bochánek, který rukou trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem, asi o velikosti náprstku, vykrojíme uprostřed placičky díru. Vdolečky ještě zakryjeme utěrkou a necháme je znovu asi 10 - 15 minut v teple nakynout. Pak je smažíme na rozpáleném oleji.
Po usmažení necháme donuts okapat na ubrousku a posypeme je moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Vdolečky Donuts můžeme přelít i polevou.