Vdolečky Donuts recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

citronová kůra
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce rum
250 ml mléko
1 balíček droždí
50 g cukr moučka
50 g hera
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukry, droždí, sůl, skořici, citronovou kůru a přidáme vejce. V mléce rozehřejeme máslo a přilijeme ho do mísy. Podle chuti můžeme přidat i rum. Vše proděláme ručně vařečkou na hladké těsto, které se nelepí na stěny. Těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout asi 1 hodinu.

  2. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na asi 30 ks. Z každého kusu uděláme bochánek, který rukou trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem, asi o velikosti náprstku, vykrojíme uprostřed placičky díru. Vdolečky ještě zakryjeme utěrkou a necháme je znovu asi 10 - 15 minut v teple nakynout. Pak je smažíme na rozpáleném oleji.

  3. Po usmažení necháme donuts okapat na ubrousku a posypeme je moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Vdolečky Donuts můžeme přelít i polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!