Včelí štípnutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
na potření
40 g cukr
50 g máslo
3 lžíce šlehačka
1 lžíce med
100 g mandlové lupínky
náplň
400 g smetana ke šlehání
1 balíček pudink bez vaření

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme měkké máslo a dále šleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Těstem naplníme připravenou a pečícím papírem vyloženou formu. Korpus na včelí štípnutí pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím rozpustíme na pánvi máslo, cukr a med. Odebereme 3 lžíce ze šlehačky, kterou máme připravenou na krém, a přidáme. Vmícháme mandle a krátce povaříme.

  3. Koláč vytáhneme z trouby, povrch potřeme mandlovou směsí a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  4. Do tekuté šlehačky vmícháme vanilkový pudinkový prášek bez vaření a ušleháme.

  5. Vychladlý koláč rozřízneme napříč a na spodní plát natřeme krém a přikryjeme druhým plátem. Koláč včelí štípnutí můžeme podávat ihned nebo nechat asi 1 hodinu proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!