Vařený vaječný koňak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 lžic cukr
1 l mléko
1 kelímek smetana
2 balíčky vanilkový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme jej trochu prochladnout a sebereme škraloup. Nenecháváme jej vychladnout, aby ztuhnul, jen trochu, aby se nám lépe ochutnávalo. Přidáme cukr, vanilkový cukr, smetanu a vše pořádně prošleháme.

  2. Nakonec přidáme rum nebo tresť podle vlastního uvážení. Můžeme použít i jinou příchuť pudink nebo přidat kakao, karamel či jinou příchuť, případně esenci do pečení (mandle, ořechy).

  3. Vařený vaječný koňak naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!