Vařené masové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 ml vývar
1 ks vejce
50 g máslo
150 g cibule
smetana
rajčatový protlak
40 g rýže
500 g hovězí maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso semeleme, cibuli nakrájíme na drobno.Třetinu cibule přidáme do masa, dále přidáme rýži, sůl, pepř, vejce a vymícháme masové těsto. Vál posypeme moukou a masové těsto vypracujeme tak, aby se daly tvořit kuličky o průměru 3 - 4 cm.

  2. Vývar uvedeme do varu, vhodíme dovnitř zbývající dvě třetiny cibule a uvaříme ji téměř doměkka. Pak do vývaru vsypeme koláčky a vaříme, dokud se vývar nezmění v omáčku.

  3. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme trochu mleté papriky a rajčatového protlaku, promícháme, vlijeme na koláčky, chvíli povaříme.

  4. Vařené masové koláčky rozdělíme na talíře a polijeme šťávou a smetanou. Vařené masové koláčky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!