Vařené hovězí s křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
slanina
sůl
200 g máslo
ocet
1 l mléko
1 ks cibule
150 g sádlo
150 g křen
150 g hladká mouka
1 kelímek sladká smetana
1 kg hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a na povrchu osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle

  2. Maso zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném sádle nebo oleji. Opečené maso vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, podlijeme vodou, vložíme zpět maso a dusíme ho pod pokličkou doměkka

  3. V kastrolu si rozpustíme máslo, zapražíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu a půl hodiny provaříme. Potom přidáme nastrouhaný domácí křen, dochutíme cukrem, octem, solí a zjemníme sladkou smetanou

  4. Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky naservírujeme na talíř. Vařené hovězí s křenovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!