Vařené brambory v mikrovlnce s cibulkou a česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 stroužky česnek
100 g máslo rozpuštěné
2 ks velké brambory
podle chuti
0 lžiček sůl
příloha
2 ks cibule
1 l kefírové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme dva větší asi 200g brambory a bez oloupání a mytí je položíme na talířek do mikrovlné trouby, tu nastavíme na výkon cca 750 - 800W a čas 4min, zapneme start programu.

  2. Nyní si na másle osmažíme do světle hněda 2 cibule nakrájené najemno. Po vypnutí mikrovlnky otevřeme její dvířka, brambory otočíme spodkem nahoru a znovu zapneme ohřev na 4min. a 750 - 800W.

  3. Jak mikrovlnka vypne podruhé, vyndáme talířek s brambory ven a brambory se okamžitě dokud jsou vařicí snažíme oloupat. Pozor - jsou opravdu velmi horké.

  4. Ideální je brambor podélně rozříznout a slupku z každé půlky doslova stáhnout, vidličkou, nebo rukou s tenkou rukavicí. Dokud jsou horké jde to lehce.

  5. Oloupané brambory posolíme, posypeme cibulkou a přelijeme máslem do kterého jsme po usmažení cibulky a jeho vychladnutí vmíchali 3 rozetřené stroužky česneku.

  6. Takto připravené vařené brambory v mikrovlnce s cibulkou a česnekem se zapíjí kefírem nebo zakysaným mlékem.

  7. Pozn. autora: Jedná se o starý recept sudetských sedláků z Liberecka, upravený o přípravu brambor v mikrovlnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!