Chlebíčky s lučinovým salátem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 kostky lučina
1 lžička libeček
1 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
1 kelímek zakysaná smetana light
bylinková sůl
1 kelímek cottage
1 lžička sušená nebo čerstvá petrželka
1/2 balíčku mražená zeleninová směs (hrášek, kukuřice, mrkev)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. Osmahneme ji na oleji, vsypeme zeleninovou směs a orestujeme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít troškou vývaru. Ochutíme bylinkovou solí. Necháme vychladit

  2. V misce vyšleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme cottage bez příchuti a přidáme zeleninovou směs. Dobře promícháme, ochutíme sušeným libečkem a sušenou nebo čerstvou petrželkou. Podle chuti salát ještě dosolíme

  3. Lučinový salát necháme před podáváním proležet v lednici. Je vhodný na veku (chlebíčky), ale můžeme si ho dát i jen tak k pečivu. Chlebíčky zdobíme plátkem šunky, kolečkem pórku a olivou. Můžeme použít samozřejmě i jiné suroviny, které máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!