Vařená bábovka podle prababičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 vejce
1 lžíce kakao
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
vanilka
150 g hera
citronová kůra
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
3 porce sladidlo Kandisin

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání povaříme 5 minut heru s odměřeným umělým sladidlem, mlékem a kakaem. Odstavíme a necháme za stálého míchání zchladnout.

  2. V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, prochladlou uvařenou hmotu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Do vymazané a vysypané bábovkové formy vlijeme těsto.

  3. Vařenou bábovku pečeme v dobře vyhřáté troubě zvolna od 200°C až po 50°C. Nelepí-li se těsto na zapíchnutou špejli, je bábovka upečena.

  4. Vařenou bábovku podle prababičky necháme vychladnout, vyklopíme, ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!