Vánoční věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g máslo
1 ks žloutek
70 g cukr moučka
0.5 lžičky mletá skořice
150 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
0.5 lžičky mletý zázvor
70 g mleté mandle
0.5 lžičky mletý kardamon
na obalení
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme na pomoučený vál a vytvoříme důlek, do kterého klademe změklé máslo, žloutek, prosátý moučkový cukr, mandle, koření a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny ingredience zpracujeme v těsto, zabalíme jej do potravinové fólie. Necháme odpočinout až hodinu v lednici.

  2. Odpočaté těsto znovu prohněteme, vytvoříme z něj asi 1,5 cm silný váleček, rozkrájíme na dílky. Z každého dílku vytvoříme kroužek, stočíme těsto do věnečku. Jednotlivé kousky opatrně klademe na plech vyložený papírem na pečení.

  3. Vánoční věnečky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut a ještě horké věnečky obalujeme v cukru, použijeme jemně umletý a prosátý cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!