Vánoční skořicové tvary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
130 g máslo
120 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
140 g mleté ořechy
na potření
1 ks žloutek
voda
na ozdobu
povidla
půlené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience pečlivě smícháme a vypracujeme hladké, trochu lepivé, těsto. Necháme chvíli odležet v lednici.

  2. Z odleželého těsta vyválíme přes igelitovou fólii (bez ní se těsto lepí na vál i váleček) tenký plát. Sejmeme fólii a vykrajujeme různé tvary.

  3. Klademe na pečicí papír, potřeme žloutkem smíchaným s trochou vody a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dorůžova.

  4. Po zchladnutí zdobíme tvary kapkou povidel, na niž přilepíme vždy půlku mandle.

  5. Nejlepšího efektu dosáhneme, necháme-li cukroví odležet alespoň 14 dní.

  6. Skořicové tvary je možno také slepovat marmeládou nabo krémem podle vlastní fantazie, po dostatečném odležení jsou však vynikající a měkkoučké samy o sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!