Vánoční rybí vývar recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
sůl
1 ks vejce
strouhanka
majoránka
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
petržel
nudle
1 ks hřebíček
kurkuma
5 kuliček nové koření
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 ks mlíčí
1 ks kapří skelet

Postup přípravy receptu

  1. Kapří skelet a mlíčí uvaříme s kořením (celý černý pepř, nové koření, hřebíček) a scedíme. Mlíčí dáme zvlášť a maso ze skeletu obereme do polévky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na tenké plátky a tvořítkem na linecké cukroví vykrajujeme tvary, které přidáme do vývaru. Já například použil hvězdičky

  2. Smícháme strouhanku, prolisovaný česnek, vejce, podle chuti majoránku, mletý černý pepř, sůl a vytvoříme klasické knedlíčky, které dáme zavařit do vývaru. Do vody na nudle přidáváme špetku kurkumy a při vaření nudle krásně zežloutnou. Uvařené nudle přidáme do rybího vývaru a vývar případně dochutíme

  3. Vánoční rybí vývar ozdobíme lístky petržele a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!