Vánoční rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 l voda
pepř celý
1 ks menší cibule
1 lžíce polohrubá mouka
muškátový květ
zelená petrželka
1 ks hlava z kapra
vnitřnosti kapra
4 lžíce kořenová zelenina krájená na tenké nudličky

Postup přípravy receptu

  1. Rozpůlíme rybí hlavu, odstraníme žábry a oči. Hlavu omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Hlavu musíme uvařit do měkka.

  2. Do hrnce dáme 1/2 lžíce másla a osmahneme na ní zlehka zeleninu. Přidáme vnitřnosti, které sme očistili a pokrájeli na menší kousky. Podusíme, zalijeme vývarem z hlavy, aby byla zelenina i s vnitřnostmi byla potopená a povaříme 10 až 15 minut. Připravíme si světlou jíšku ze zbytků másla a mouky, kterou pak zalijeme vývarem z hlavy, rozmícháme a 15 minut vaříme.

  3. Vývar s jíškou přecedíme k zelenině, polévku okořeníme muškátovým květem, přidáme maso obrané z hlavy a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku. Polévku podáváme s opečenými kostičkami housky nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!