Vánoční jablečný závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce strouhanka
1 kg jablko
2 lžíce rozinky
1 ks tvaroh
100 g cukr krupice
200 g hladká mouka
2 lžíce vlašské ořechy
1 ks Hera
2 ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V misce si nejdříve smícháme celý tvaroh, mouku, špetku soli a na malé kostky nakrájenou změklou Heru. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme ho chvíli v lednici odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka.

  2. Vychladlé a odleželé těsto potom rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme plát. Povrch každého plátu posypeme strouhankou a jablka na něj nastrouháme. Můžeme je i nakrájet na tenké plátky. Následně jablka posypeme krupicovým a skořicovým cukrem, přidáme nasekané vlašské ořechy a rozinky a vše opatrně zavineme tak, aby se nám nepotrhalo těsto a ingredience nevypadávaly.

  3. Závin položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ho v mírně předehřáté troubě přibližně 25 minut.

  4. Vánoční jablečný závin necháme zchladnout, rozkrájíme a podáváme trochu pocukrovaný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!