Brokolice s nivovo-houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
12 ks brambory
2 ks cibule
1 ks brokolice
bazalka
12 ks žampiony
pepř
150 g sýr niva
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. Na cibulku přidáme žampiony, které nakrájíme na čtvrtky, jemně osolíme a okořeníme. Na osmaženou cibulku a žampióny přidáme smetanu na vaření, po pár minutách do ní přidáme nastrouhaný sýr Niva. Ochutíme bazalkou

  2. Brokolici rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve vodě. Po uvaření ji nakonec přidáme do nivovo houbové omáčky a společně povaříme pár minut

  3. Brambory uvaříme, očistíme, nakrájíme na malé kostky a dáme zapékat s cibulkou. Brambory ochutíme podle chuti (např. do misky nalijeme trochu oleje, nasypeme grilovací koření, kari, koření na zapékané brambory a touto směsí jemně polijeme brambory) trošku osolíme

  4. Brokolici s nivovo-houbovou omáčkou a zapečenými brambory podáváme v míse nebo hlubším talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!